Uitnodiging persconferentie Marlux/Stradus Infra en EDF Luminus

Beste journalist(e),

De bedrijven Marlux/Stradus Infra en EDF Luminus nodigen u graag uit op de persconferentie ter gelegenheid van de officiële inhuldiging van de windturbine die EDF Luminus heeft gebouwd op het terrein van Marlux/Stradus Infra. Deze windmolen van 3,4 MW is daarmee de krachtigste windturbine van Vlaanderen. Het is ook de eerste die EDF Luminus bouwt op het terrein van een bedrijf dat rechtstreeks wordt aangesloten op de turbine.

Mevrouw Anne Froidmont (Commercial Director Stradus Infra) en de heer Grégoire Dallemagne (CEO EDF Luminus) lichten alle details toe.

De heer Daniel Termont, burgemeester van Gent, zal op de officiële inhuldiging aanwezig zijn en het woord nemen.

Dit persmoment vindt plaats op woensdag 4 december om 16.00 u bij EDF Luminus in de centrale Ringvaart, Buitenring Wondelgem 10, 9000 Gent.

PROGRAMMA
16u00 Ontvangst journalisten in de centrale Ringvaart
16u15 Persconferentie
17u00 Verplaatsing naar de windmolen
17u15 Plechtig moment aan de voet van de windmolen
Mogelijkheid tot interview en/of het maken van beelden
18u00 Terugkeer naar de centrale Ringvaart

Graag uw aanwezigheid bevestigen per e-mail naar petra.noppe@rca.be voor 3 december 2013.

• Over Marlux – www.marlux.be
Marlux België, met hoofdzetel in Tessenderlo, is als producent van betontegels en sierbestrating een van de belangrijkste spelers binnen het tuinsegment in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Het assortiment biedt een ruime keuze aan kleuren, formaten en afwerkingen en wordt opgedeeld in terrastegels, klinkers, muurelementen, palissades, traptreden voor terrassen en voor opritten.

• Over Stradus Infra – www.stradusinfra.be
Als producent en verdeler van hoogwaardige bestratings- en maatwerkproducten uit beton streeft Stradus Infra naar inspirerende oplossingen voor de inrichting van toonaangevende, veilige, toegankelijke en duurzame publieke ruimtes. De toepassingsgebieden zijn divers: stedelijke inrichting, wegen en verkeer, huisvesting, kantoor, onderwijs, recreatie, welzijn en industrie. Stradus Infra werkt ook producten op maat uit binnen specifieke projecten. De onderneming is actief in heel België en heeft haar hoofdzetel in Heusden-Zolder.

• De zusterbedrijven Marlux en Stradus Infra maken deel uit van de Ierse beursgenoteerde holding CRH, internationaal marktleider in bouwmaterialen. Samen stellen Marlux en Stradus Infra in België 280 mensen tewerk, tellen ze 4 vestigingen en draaien ze een jaarlijkse omzet van ongeveer 100 miljoen euro. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor beide bedrijven. Met de plaatsing van de windmolens en de omschakeling naar alternatieve energie wordt een volgende stap gezet in het groene beleid. Marlux en Stradus Infra kunnen zo de CO2-voetafdruk van hun producten verder verminderen.