Persuitnodiging Belgische primeur: Marlux lanceert hybride terrastegel van keramiek en beton

Donderdag 30 mei 10u30 Tessenderlo

Nieuwe terrastegel combineert Italiaans design met Belgisch vakmanschap

Marlux in Tessenderlo heeft al bijna 100 jaar ervaring in de ontwikkeling van betontegels. Sterkte, esthetiek en onderhoudsvriendelijkheid staan daarbij altijd centraal. Die eigenschappen hebben ze nu naar een hoger niveau getild met de Kera Linea 2in1. Deze terrastegel biedt namelijk het beste van 2 werelden: de elegantie van een toplaag in Italiaanse keramiek en de stevigheid van een onderlaag in beton. Marlux is het eerste bedrijf in België dat dit soort terrastegel zelf produceert.

Zowel voor tuinaannemers als voor particulieren heeft deze nieuwe terrastegel tal van voordelen. Zo zijn de 2 lagen onlosmakelijk met elkaar verbonden en bevat de onderlaag unieke maatvaste afstandhouders. Die beschermen de toplaag en maken de installatie een pak makkelijker. Daarnaast is de tegel onderhoudsvriendelijk, krasbestendig, slijt- en kleurvast en vlek- en zuurbestendig.

Op dit persmoment op donderdag 30 mei wordt de Kera Linea 2in1 officieel voorgesteld. Ook Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns zal aanwezig zijn. Tijdens een rondleiding in de fabriek zal je bovendien de eerste tegel van de band zien rollen.

Programma

  • 10u30: Ontvangst
  • 11u00: Welkomstwoord en toelichting over de investering door Neal Van Meeuwen, managing director (Marlux)
  • 11u10: Uitleg over de Kera Linea 2in1 door Ludo Monten, innovation manager (Marlux)
  • 11u25: Toelichting over innovatieve bouwmaterialen door Jo Brouns, Vlaams minister van Innovatie
  • 11u35: Rondleiding in de fabriek en inhuldiging van de eerste tegel
  • 11u45: Feestelijke receptie met lunch en mogelijkheid tot interview

Locatie

Marlux Tessenderlo, Industriezone West-Limburg 4.345, Albertkade 3, 3980 Tessenderlo

Inschrijving

Inschrijven is verplicht. Graag een seintje bij Kirsten Van de Werf, telefonisch op +32 492 12 77 54 of via mail naar kirsten@rca.be.