Marlux sponsort topploeg veldrijden

Tessenderlo, 12 mei 2015 - Marlux, de grootste Belgische producent van terrastegels en betonklinkers, is vanaf nieuwjaar 2016 hoofdsponsor van de ploeg Marlux – Napoleon Games. Het bekende team rijdt nog tot het einde van dit jaar onder de naam Sunweb – Napoleon Games. De ploeg telt renners die behoren tot de wereldtop: wereldbekerwinnaar Kevin Pauwels, Belgisch kampioen Klaas Vantornout en beloftenwereldkampioen Michael Vanthourenhout, naast een hele rist beloftevolle jonge renners.

“De keuze voor deze ploeg kwam vanzelf”, stelt een enthousiaste Yves Dupont, CEO van Marlux. “We gingen op verkenning naar een geschikte ploeg en kwamen meteen uit bij Jurgen Mettepenningen, die uitkeek naar een nieuwe sponsor vanaf 2016. Niet de eerste de beste: de ploeg wordt door velen bestempeld als de beste van het land, en daarmee meteen van de wereld. Maar één blijven is minstens zo hard als één worden. Het blijft keihard werken, maar we kijken er enorm naar uit.”

Hiermee stapt Marlux voor het eerst in het Veldrijden. “We verzekeren één van de beste ploegen van het land van de nodige financiële steun, terwijl we de naambekendheid onderbouwen voor ons eigen merk en onze topproducten. Dit is bij uitstek dé Belgische sport”, weet Yves Dupont. “Wie voetbal sponsort maakt onvermijdelijk een lokale keuze, terwijl dit een sport is waar klanten uit het hele land zich onvoorwaardelijk achter kunnen scharen. Ook voor onze medewerkers wordt dit een geweldig avontuur.”

Marlux België staat ook in zijn eigen vakgebied – de productie van terrastegels, sierbestrating en tuinafwerking – aan de top. Het bedrijf met hoofdzetel in Tessenderlo stelt verspreid over 4 vestigingen in België zo'n 260 mensen te werk. Marlux maakt deel uit van de Building Materials Group CRH die in ons land 3.000 werknemers telt. Meer informatie vind je op www.marlux.be